Wellington20 september

We wandelden langs de haven, verbaasden ons over de lange rij wachtenden voor het theater waar een tentoonstelling was van allerlei attributen die in films waren gebruikt, o.a. in de Lord of the Ring. We hadden het plan om het gebouw te bekijken omdat het nogal bijzonder zou zijn. Maar lang wachten in rijen ligt ons niet zo goed.
Verder dan maar. Voor het exhibition centre stuiten we op een volgende lange rij, een gigantisch lange rij! Deze rij bestond uit wachtenden voor een autoshow. 'S avonds zagen we voor de tv de oldtimers waar men zich aan had willen vergapen, het waren wel heel bijzondere exemplaren.
Aan de baai is een prachtig plein, de Civic Square, 
Een deel van dit plein is ingericht door een Maori kunstenaar,  Paratene Matchitt , het symboliseert het samenkomen en de overgangen van zee en land, heel erg mooi, heel harmonieus.
 We bekeken het museum of Wellington, mooi museum, maar minder mooi was het, zeer tot de verbeelding sprekende deel van het museum over het vergaan van de Ferry in 1968. De  Ferry verging hier in de baai in een storm. Twee 
dagen later zouden wij de oversteek maken en de weersvoorspelling was niet al te best!!
 De volgende dag, storm, harde wi
nd, liepen we lang rond in het Museum of New Zealand, het Te Papa Tongarewa,   Dit museum had een tijdelijke tentoonstelling van prachtige jurken  van Kiri te Kanawa. Maar vooral het gedeelte, dat ons weer meer leerde over de Maori's, was erg mooi opgezet.
 Daarna de stad uit met een bus naar Lyall Bay, verder gelopen naar Island Bay. Een prachtige wandeling. Met de bus vervolgens weer naar huis.