Kaikoura, 25 en 26 september 

 

De weg naar Kaikoura ging eerst nog langs een aantal winery's, daarna kwamen er meer bergen, waarvan in de verte enkele met sneeuw. Vanaf Wharanui ging de weg langs de kust. Het was een prachtige tocht. Ten zuiden van Rakautara was een sealcolony. Het waren volgens Jan wel 50 beesten, groot en klein. We hebben er tijden naar staan kijken, er gebeurde zoveel. Daarna reden we door richting Kaikoura. Het weer was prachtig en we waren zeer onder de indruk van de sneeuwbergen die "vlak" bij de zee leken te staan, terwijl je in eenzelfde blik palmbomen en zomers geklede mensen ziet.
We vonden onderdak in een prachtige motel. Dit zijn toch wel erg comfortabele plekken om te overnachten. Je hebt er veel privacy, geen ontbijt, maar alle mogelijkheden om die zelf te bereiden. We boekten een plekje op een boot voor  whalewatching, aten een heerlijke take away creyfish en maakten daarna een wandeling over het schiereiland, een wandeling om niet snel te vergeten. We liepen langs de klif, zagen de sneeuwbergen in de verte, de zee en ook hier waren zeeleeuwen. 
's Nachts ging het steeds harder stormen, het dak kraakte ervan. We kwamen zelf al tot de conclusie dat er om 7.45 uur geen afvaart zou zijn en we hebben ons na de wake-up call om 7 uur nog maar eens even omgedraaid. Inderdaad zou geen van de afvaarten van de dag doorgaan. 
😢
Daarom zijn we maar doorgereden. Eerst langs de kust, daarna landinwaarts naar Hanmar Springs. Onderweg stuitten we, bijna letterlijk, op een schaapskudde op de weg, verderop was er een gigantische groep herten in de weilanden. Het was 24 graden toen we uit Kaikoura vertrokken, 9 graden toen we in Hanmar Springs aankwamen. Onderweg hadden we nog gestopt op een plek waar, met beter weer, geraft en gebungeejumped wordt. 
Na dit alles doorgereden naar Christchurch. Jan had al overnachting geregeld in de Grand Chanchelar. De kamer was mooi, met weer mogelijkheid om koffie of thee te zetten.  's Avonds kwamen we terecht op een terras waar blijkbaar heel Christchurch op vrijdagavond komt. Terrasverwarmers maakten het mogelijk om buiten te eten.