26 november: Fietstocht langs wijngaarden.

 

Deze dag maakten we een fietstocht langs een aantal wijngaarden. Pas na 3 kwartier kwam iemand opdagen bij de verhuurplek, eindelijk hadden ze ons moeten komen halen van de Posada, maar ach, er was van alles te zien toen we daar zaten te wachten. Wat een wrakken van auto's rijden hier nog op straat, ongelofelijk! Die hadden bij ons 10 jaar geleden de APK al niet meer doorstaan. 
We bekeken een wijnmuseum, kwamen langs een soort wijnhuis/partycentrum dat nog niet open was, waar wij de eerste gasten waren, maar een kopje oploskoffie konden we wel krijgen. Er was een valse hond, de dame vertelde ons dat de hond al op de plek "woonde"  voordat zij er woonden en het beest liet zich niet verjagen, het bleef waar het was en werd vals als ze hem te na kwamen. Honden vormen hier een hoofdstuk apart. Het zou geen land voor Irene zijn, overal lopen honden los, soms alleen, soms in echte roedels. Meestal hoor je ze niet. Iemand vertelde ons dat de honden met de poten op de tafel op terrasjes een hapje mee probeerden te eten.
Verder ging de tocht langs een prachtig wijnhuis, waar we niet welkom waren, want ze waren volgeboekt, maar we zagen geen mens, nou ja.... 

Op een volgend wij huis waren we welkom, we proefden een aantal wijnen en spraken een jong Nederlands stel. Wijnproeven hebben we verdere maar niet meer gedaan. Het blijkt dat op onze route regelmatig fietsers dronken van de weg worden gehaald! Om de haverklap hadden we agenten op motoren gezien, zeer behulpzaam, maar mogelijk hielden ze ook om die reden een oogje in het zeil!