14, 15 november

Toen we gisteren 3 uur te laat op het busstation arriveerden in Puerto Madryn stond daar toch nog de man te wachten die ons naar het hotel zou brengen, hoera, soms gaat er toch nog iets goed! Puerto Madryn bleek een heel gezellig stadje te zijn, met een zandstrand waar het gisteravond, (zondag) nog aardig druk was; muziek makende groepjes, gezinnetjes, mate drinkende ouderen (en jongeren). Het was prachtig weer, een graad of 25, maar het water wordt nooit warmer dan max. 17, toch werd er volop gezwommen.

We aten prima in een restaurant el Nautico, vis dus, voor iets minder dan 30 euro.  Ook ons hotel was goed, eenvoudig, maar prima, met een zeer behulpzame manager.

Voor vandaag had het reisbureau een vervangende tour geregeld, naar Punto Tombo. Daar zouden we ook gisteren naar toe zijn gegaan, ware het niet dat......... Nu deden we de verkorte versie, zodat we op tijd op het vliegveld van Trelew konden zijn. Nou, wij zijn inmiddels op dat vliegveld, mooi op tijd, echter; het vliegtuig is niet mooi op tijd: wederom vertraging. Als het maar geen cancelation wordt zijn we al lang blij!

De tour was prachtig. Het was een lange zit in de bus, maar het was het waard. We zagen op Punto Tombo pinguïns, zij broeden daar vanaf september, zijn er tot de jongen zelf voor voedsel kunnen zorgen en gaan dan weer naar het noorden, ong. tot Rio de Janeiro. Ik had altijd gedacht dat de pinguïns op het strand broeden, maar dat is bij dit soort niet het geval, zij broeden onder de struiken die een stukje vanaf het strand groeien. Bij toerbeurt broeden of foerageren het mannetje en vrouwtje. Ze zijn monogaam, vinden elkaar in september op hetzelfde nest steeds weer terug, bij leven en welzijn. Om de vissen die ze hebben gevangen te brengen naar de jongen in het nest moeten ze soms een paar dagen lopen!

We zagen er ook de guanaco's, de kameelachtigen en ook een soort rat, staartloos.