17 november:  Ushuaia en reis naar El Calafate

Vandaag reisden we door naar El Calafate, we zouden pas aan het eind van de dag vliegen, waardoor er tijd was Ushuaia te bekijken, door de twee lange excursies waren we nog weinig in de gelegenheid de stad te bekijken. Toerisme is erg belangrijk,  er zijn veel hotels, hostels, restaurantjes, internetcafé's enz. Er zijn erg veel winkels met outdoor spullen, mooie winkels!
Ook gingen we naar een museum Fin del Mundo, klein maar mooi. Frustrerend is wel dat je als buitenlander de volle pond betaalt en de Argentijnen zelf voor niks naar binnen mogen.
De intrigerende vraag voor vandaag was wederom, wat zou Aerolineas Argentinos vandaag voor verassingen hebben. Geplande vertrektijd was ong. 19.30, maar daar was dan de verassing: we vertrokken 2 uur te laat. Uiteindelijk kwamen we na middernacht aan in El Calafate. Wat een donkerte was er om ons heen tijdens de rit van het vliegveld naar het hotel!!
Wat een aangenaam ontvangst in het hotel, een groot glas verse jus en de jonge kok was best bereid om nog even een salade voor ons te maken. Dat was onze eerste kennismaking met deze fantastische kok!

 

Ushuaia

El Calafate