27 november: Vlucht van Mendoza naar Salta

Vanuit Mendoza vlogen!!! we, keurig op tijd naar Salta. Er zijn hier relatief veel Nederlanders, in het zuiden zagen we die haast niet. Het is hier warm, heel warm. Van 1 tot 5 uur in de middag zijn de straten leeg, de winkels dicht. Gisteravond wilden we gaan eten, om 9 uur waren we nog de eersten in het restaurant. Het is hier niet bijzonder als families, Inclusief kinderen, pas tegen 11 uur gaan eten. Zo stil als het in de middag is op de straten, zo druk was het vannacht, pas toen het al licht werd, werd het stiller. Vandaag is het een nationale feestdag, wellicht ging men daarom lang door. 

 

28 november: Salta

Een hele dag in Salta. Ook Salta is weer een verzameling van heel mooi en heel lelijk, prachtige gebouwen naast krotten; mooie winkels naast een panden met rotzooi. Er is een mooie kathedraal en een kerk, genaamd Iglesia San Francisco.
De Argentijnen die wij tot nog toe hebben ontmoet zijn erg aardig, we hebben wat dat betreft alleen nog maar leuke ervaringen. Nu we al een tijdje op weg zijn ontmoeten we regelmatig mensen die we in een veel eerdere fase van de reis ook al eens tegen kwamen, dat leidt tot leuke uitwisseling van ervaringen.
In Salta valt op dat de bevolking steeds meer de oorspronkelijke bevolking is en minder de mix van allerlei roots die we tot nog toe zagen. Om met Máxima te spreken, de Argentijn, bestaat niet. Er is hier zoveel immigratie geweest dat iedereen allerlei nationaliteiten in zich verzameld heeft. Tot nu toe tenminste, hier is dat dus minder. 
Na een suggestie van de hotel manager , de eerste avond gegeten in José Balcarce, sfeervol maar vooral ook een heel goed restaurant. Balcarce is de straat waar het in de avond gebeurt. Wat een leven, tango binnen en buiten en dat geldt ook voor het eten. Vanavond gegeten in een leuke tent aan de Balcarce, ook met live music maar dat kwam niet echt op gang. Overigens komt de volgende gang meestal als de vorige nog niet is afgerond.

Morgen halen we de huurauto op, die hebben we een week. We gaan eerst naar Purmamarca, dit is een stadje ten noorden van Salta. We zijn er nieuwsgierig naar dit deel van de reis, het brengt ons in landschappen die we nog nooit hebben ervaren.